Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δημοσκοπήσεις έχει παραγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένοντας από τα ευρήματά τους να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του. Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να διαπιστώσει από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης τον αντίκτυπο της πρότασής του για έκτακτο ανοιχτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στους προοδευτικούς ψηφοφόρους για να αποφασίσει εν συνεχεία εάν αυτό που τον ευνοεί είναι η διεκδίκησή του κόμματος από την ηγεσία του οποίου αποχώρησε και τυπικά τον Μάρτιο του 2012. 

Όμως οι δημοσκοπήσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν φανερώνουν τέτοια διάθεση από την κοινωνία. Για την ακρίβεια δείχνουν πως οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς προτιμούν την δημιουργία ενός νέου κόμματος με νέα χαρακτηριστικά με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι απαραίτητα την επανάκαμψή του στο ΠΑΣΟΚ το οποίο εξακολουθούν να κοιτάζουν με δυσπιστία και απαξίωση. Επίσης, οι πολίτες δεν εμφανίζονται απόλυτα ταυτισμένοι με την προοπτική ανάδειξης του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος όσο με την ιδέα της γέννησης κάτι καινούργιου ανεξάρτητα τού ποιος θα ηγηθεί. 

Ο πρώην πρωθυπουργός μελετά τα ευρήματα των μετρήσεων και περιμένει. Περιμένει να δει πού θα οδηγήσουν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την χώρα. Μέσα του πιστεύει ότι ενδεχομένως να υπάρξει επίσπευση της Προεδρικής εκλογής με στόχο οι σχετικές διαδικασίες να ξεκινήσουν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, 

Όμως και πάλι, εκείνο που τον ανησυχεί είναι εάν προλαβαίνει να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Εάν ξεκινήσει τώρα τις σχετικές διαδικασίες ενδεχομένως να βαδίζει στα τυφλά σε σχέση με τις συνολικότερες πολιτικές εξελίξεις. Εάν αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν τότε ενδεχομένως να μην έχει αρκετό χρόνο για να βγει μπροστά. 

Προς το παρόν υποστηρίζει διακριτικά αυτόνομες πρωτοβουλίες όπως αυτή που έγινε την Παρασκευή από νεολαίους στη Θεσσαλονίκη και στο Βελλίδειο Συνεδριακό επιζητώντας κάτι νέο που θα τούς εκφράσει στον χώρο της κεντροαριστεράς.  

Η Χαριλάου Τρικούπη απαξιώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και μάλιστα για την συγκεκριμένη για την οποία οι διοργανωτές εκτιμούν ότι μάζεψε περί τα 600 άτομα, λέει ότι κλήθηκαν νεολαίοι από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα που με το ζόρι γέμισαν μία μικρή αίθουσα.