Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Με εκατέρωθεν αιχμές και κατηγορίες ήρθε το διαζύγιο του Παναγιώτη Μελά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
 
Μετά το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος του Πάνου Καμμένου με τις καταγγελίες περί υποθέσεων χρηματισμού, ο Παναγιώτης Μελάς με ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας, δήλωνε πως ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα του κ. Καμμένου με το οποίο εξελέγη στον Πειραιά. 
 
Εξηγώντας τους λόγους αυτής της επιλογής αναφέρεται στον χειρισμό της υπόθεσης τόσο από την κ. Ξουλίδου και τον Πάνο Καμμένο. «Μου δημιουργείται η απορία, γιατί ελέχθησαν αυτά από τη συνάδελφο κ. Ξουλίδου, σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς προηγουμένως να με έχει ενημερώσει;» λέει και προσθέτει «Το έκαναν αυτό, γιατί είπα ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν θα ψηφίσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;».
 
Στο άκουσμα της ανεξαρτητοποίησης ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του κ. Μελά κάνοντας λόγο για «μια απόφαση που "βγάζει μάτι", ακόμα και σε πρωτάρηδες πολιτικούς συντάκτες, ότι ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό». 
 
«Προφάσεις εν αμαρτίαις οι δικαιολογίες του Παναγιώτη Μελά, την ώρα που σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος δηλώσαμε ότι θα τον στηρίξουμε σε κάθε του νομική ενέργεια εναντίον του Γιώργου Σούκουρη, που τον ενέπλεξε στην υπόθεση απόπειρας χρηματισμού, την οποία και διερευνά η Δικαιοσύνη» είπε και πρόσθεσε πως 
 
«Όποιος δεν σέβεται ομόφωνες αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και τον αγώνα όλων των στελεχών και μελών του Κινήματος και όποιος δεν τιμά την υπογραφή του με την οποία δεσμευόταν για τις αποφάσεις του Συνεδρίου, δεν έχει θέση στους ΑΝΕΛ».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος ο οποίος αρκέστηκε σε ένα... retweet: «Ο Σαμαράς αρχίζει και σηκώνει παίχτες από τον πάγκο...Θεοδωράκης, Μπαλτάκος, Μελάς... όλοι για τη σωτηρία.. τη δική του και της συμμορίας του...», έγραψε. 
 
Μετά την ανεξαρτητοποίηση Μελά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 24 ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετρά 12 βουλευτές.