current views are: 1

1 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:16

Κωνσταντινόπουλος: Δεν υπάρχει δυνατότητα για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

«Ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς», τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

«Ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς», τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς», τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για τις ομαδικές απολύσεις.

«Οι εταίροι μας απευθύνονται σε αυτή τη φάση σε μία ολόκληρη χώρα. Και νομίζω πρέπει όλοι να το αναλογιστούν – και πρώτη απ’όλους η Κυβέρνηση – ώστε να μην αυξάνουμε υπερβολικά τις προσδοκίες. Καταλαβαίνω ότι η προσδοκία είναι ανίκητη, αλλά εύκολα γίνεται τιμωρία και το χειρότερο είναι ότι δε γίνεται τιμωρία για ένα πολιτικό κόμμα, το θέμα είναι να μη γίνει τιμωρία για μία ολόκληρη χώρα. Πρέπει όμως και η τρόικα να φέρει μία συνολική πρόταση, να δούμε πώς πάνε οι μεταρρυθμίσεις, τι λάθη κάναμε, να δούμε τι γίνεται με την πιστοληπτική γραμμή και πώς θα προχωρήσει, και φυσικά να δούμε τη ρύθμιση του χρέους», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Όσον αφορά στην πορεία συγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε:

«Εγώ άκουσα τον κ. Παπανδρέου που είπε την άποψή του, άκουσα και τον κ. Σημίτη τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα και ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους Πρωθυπουργούς της χώρας, ο οποίος είπε μία άλλη άποψη. Εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις, υπήρχε και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αν ήθελε ο κ. Παπανδρέου να έρθει, όπου ο καθένας λέει την άποψή του.

Εγώ δεν εκτιμώ ότι ο κ. Παπανδρέου θα ηγηθεί μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι έχουν τις δικές τους προσωπικές αγωνίες και δε μιλάω για τους Βουλευτές προς Θεού, κι έχουν τα δικά τους θέματα από παλιά ή ο,τιδήποτε άλλο. Εγώ νομίζω ότι θα συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η παράταξη και εντάξει, ο καθένας έχει τις απόψεις του, είναι σεβαστές και τις λέει.

Κι εγώ στην Κυβέρνηση Παπανδρέου έλεγα την άποψή μου, αλλά είμαι από τους τέσσερις-πέντε – αν δεν κάνω λάθος – που δεν έχω καταψηφίσει ούτε ένα άρθρο, ούτε επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου, ούτε επί Λουκά Παπαδήμου, ούτε στην παρούσα Κυβέρνηση. Έχω μια αρχή και τη λέω: προσωπικά δε με πειράζει ο,τιδήποτε άλλο, αλλά μιλάω για τη συλλογικότητα. Η συλλογικότητα είναι συγκεκριμένη: παίρνεις τις αποφάσεις συλλογικά και προχωράς, άρα νομίζω ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Τέλος, σχετικά με τα νέα προγράμματα για επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε:

«Ολόκληρο το ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι κοινοτική συνδρομή 20,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι χωρισμένα σε περιφερειακά και τομεακά προγράμματα. Σε ένα από αυτά τα τομεακά προγράμματα είναι και το δικό μας πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης, που έχει δεσμεύσει πόρους τουλάχιστον 25% και τα υπόλοιπα είναι τα περιφερειακά και διάφορα άλλα τομεακά.

Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε πάρει εμπροσθοβαρείς δράσεις. Έχουμε διαπραγματευτεί και μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να αρχίσουμε δράσεις νωρίτερα από τη νέα προγραμματική περίοδο. Παράλληλα όμως ολοκληρώσαμε τη διαδικασία της κατάθεσης των προγραμμάτων και εκτιμώ ότι, αν δεν καθυστερήσει η Επιτροπή μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου, θα μας έχουν δώσει οριστικά την έγκριση και θα προχωρήσουμε στα νέα προγράμματα, περιφερειακά και τομεακά.

Έχουν γίνει όλα στο χρόνο τους και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ώστε να υλοποιήσουμε δράσεις με προστιθέμενη αξία που θα έχουν μέσα την καινοτομία».


σχετικα αρθρα