«Η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία είναι σύνθετα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της εσωτερικής αντιπαράθεσης. 

Όπως είπε «υπάρχει μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που αφορά στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaross εντός της κυπριακής ΑΟΖ και πρέπει να γίνει σαφές στην τουρκική πλευρά ότι αυτό αποτελεί μείζονα πρόκληση και πρέπει να υπάρξει η απώθηση του τουρκικού σκάφους». 

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις και σκέψεις σχετικά με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα ώστε να διεθνής κοινότητα να πιέσει την Τουρκία και να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για την επίλυση κυπριακού

«Χρειάζεται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, ψυχραιμία και νηφαλιότητα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις.