Την έντονη ανησυχία για το εάν οι περικοπές στις αποδοχές στους υπαξιωματικούς και υπαξιωματικούς έχει επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Φοβάμαι ότι οι περικοπές μπορεί να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της Εθνικής Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρολος Παπούλιας για να σπεύσει ο κ. Νίκος Δένδιας να τον διαβεβαιώσει ότι το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση.

Εξερχόμενος από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των στελεχών είναι πολύ υψηλό και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας πολύ μεγάλη! Υπογράμμισε παράλληλα και όχι τυχαία ότι η ευρύτερη περιοχή μας κλυδωνίζεται από πολλούς κινδύνους και είναι πολύ σημαντική η αποτρεπτική ισχύ που διαθέτουμε.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται το Πεντάγωνο για δύο λόγους. Πρώτον για να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα της χώρας μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ και δεύτερον για να δείξει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό της πολιτείας προς το ένστολο προσωπικό του Πενταγώνου. Τόσο για τους αξιωματικούς όσο και για τους υπαξιωματικούς και τους έφεδρους οπλίτες.

Γ. Κοκ.