Το στίγμα της πολιτικής κίνησης («ΡΙΖΕΣ») που εξήγγειλε έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Μπαλτάκος είπε «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα κενό, δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κεντροδεξιό και αμέσως μετά ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα».

Παράλληλα, τόνισε:

«Θα προχωρήσουμε μόνο εφόσον υπάρξει σκοπιμότητα. Δεν θέλουμε εμείς οι ίδιοι να φέρουμε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να βλάψουμε την παράταξη. Αν κάνω κόμμα δεν θα είναι η παράταξή μου η ΝΔ».

Ο κ. Μπαλτάκος αναρωτήθηκε: «Τι κακό έχει να στοχεύεις στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Όλοι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. είναι νεο-ναζί»;

Επιβεβαίωσε τη συνεργασία με τον Βασίλη Καπερνάρο, ενώ είπε ότι άλλα στελέχη θα είναι μη πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι ήταν δικηγόρος στην υπόθεση της Energa, διευκρινίζοντας ότι λόγω της φιλικής του σχέσης με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο μεσολάβησε ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός και να πάρει το ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα. «Δεν επετεύχθη συμβιβασμνός, τέλος» πρόσθεσε.

«Οι δικηγόροι πρέπει να αναλαμβάνουν όλες τις υποθέσεις. Εκτός και αν στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ συνηγόρους» τόνισε.