Επίθεση στον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, για τα όσα είπε για τους Βορειοελλαδίτες, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

«Οι ύβρεις σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας, σε βάρος των μισών Ελλήνων, των Βορειοελλαδιτών, εκθέτουν εκείνον που τις ξεστομίζει. Ακόμη κι όταν ο ίδιος δηλώνει "φίλος του ΣΥΡΙΖΑ"» ανέφερε η ΝΔ.

«Καλούμε τον κ. Κραουνάκη να ανακαλέσει άμεσα και το ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει από το κλαμπ των φίλων του, να τον διαγράψει από τη λίστα των υποστηρικτών, που ο κ. Τσίπρας παρουσίασε για τις Ευρωεκλογές. Διαφορετικά, θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απαράδεκτες απόψεις του» σημείωσε η Συγγρού. 

O μουσικοσυνθέτης, στις επίμαχες δηλώσεις του, χθες σε εκπομπή του καναλιού «Ε!» μεταξύ άλλων είπε:

«Ήρθε φίλος από τη Βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: "Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία"»!

«Θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης είναι πιο πάνω από οποιονδήποτε πολιτικό. Οι πολιτικοί μάς έχουν ανάγκη, όχι εμείς τους πολιτικούς. Όταν οι καλλιτέχνες γίνονται ουραγοί οποιασδήποτε κομματικής διαδικασίας, είναι πολύ για φτύσιμο. Πολλοί μου λένε ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ επειδή δουλεύω στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly και κρατάω για τον εαυτό μου το δικαίωμα να μην είμαι καθόλου friendly όταν δω να γίνεται ένα ξερατό και από εκεί», ανέφερε ακόμα ο μουσικοσυνθέτης.

Mε μια ανάρτηση στο Facebook ο μουσικοσυνθέτης απάντησε, λίγες ώρες μετά, εμμέσως στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.