«Σαμαράς και Βενιζέλος οδήγησαν τη χώρα σε αποτυχία» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης λέγοντας ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η μόνη λύση για την Κεντροαριστερά.

«Εγώ δεν είπα για παραίτηση βουλευτών ούτε είπα να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ είπα ότι αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα βρισκόμαστε μπροστά στο πολιτικό αλλά και ιστορικό συμπέρασμα ότι η ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι οδήγησαν τη χώρα σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη αποτυχία. Η χώρα ήταν προγραμματισμένο - και γραπτώς συμφωνημένο - από το 2012 ότι τέλος του 2014 θα βγει από το δεύτερο μνημόνιο και ότι η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα ήταν η τελευταία αξιολόγηση. Άρα δεν θα μας έβγαζε ο κ. Σαμαράς διότι το αποφάσισε ξαφνικά, ο κ. Σαμαράς αυτή την αποστολή είχε αναλάβει με τον κ, Βενιζέλο να βγάλουν την χώρα από το μνημόνιο».

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «η χώρα πηγαίνει χωρίς φρένο στον τοίχο. Έχει παιχτεί ένα παιχνίδι άτιμου λαϊκισμού στην πλάτη του ελληνικού λαού και δυστυχώς συνεχίζεται».

Σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης απάντησε:

«Θεωρώ ότι η διαδικαστική πρόταση που έκανε ο κ. Παπανδρέου είναι πραγματικά η μόνη λύση που αυτή τη στιγμή μπορεί να σκεφτεί κανείς για να λυθούν μια σειρά από πολύ σοβαρά προβλήματα που δεν αφορούν το σημερινό ΠΑΣΟΚ και πως αυτό θα επιβιώσει εκλογικά αλλά αφορούν και τη μεγάλη ανάγκη και επιθυμία που έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι για την ανασυγκρότηση και την ανασύνθεση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.  Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος κατά τη γνώμη μου ούτε για την ανασύνθεση της λεγόμενης Κεντροαριστεράς από τον δρόμο που θέλει να ξεκινάμε από τη βάση και όχι από την κορυφή».