Την άμεση απομάκρυνση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Ύδρας, ενός αστυνομικού «που εκμεταλλεύεται διάτρητες διαδικασίες και παραθυράκια και παραμένει εδώ και τρεις μήνες στη θέση του (από τότε δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η σχέση του με τον ναζισμό), παρότι έχουν διαταχθεί διάφορες ΕΔΕ», ζητά το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου, «πυροβολούσε πάνω από τον τάφο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, χαιρετούσε ναζιστικά μπροστά από το τρένο του Χίτλερ (το 2011), ενώ έχει κατηγορηθεί και για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού».

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος προσθέτει πως «στις 18 Νοεμβρίου απερρίφθη και η τελευταία αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων της ΕΛΑΣ και διετάχθη ξανά η άμεση μετάθεσή του από το νησί της Ύδρας, η απόφαση δεν εφαρμόζεται ούτε και τώρα».

Το Ποτάμι καλεί «τον αρχηγό της Αστυνομίας να ξεπεράσει τα "γραφειοκρατικά εμπόδια" και να τον μετακινήσει άμεσα από την σημαντικά συμβολική θέση του διοικητή αστυνομικού τμήματος».