«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε ενώπιον εκατοντάδων σύνεδρων στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώνεται σήμερα από την Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

O πρωθυπουργός τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οι Έλληνες έχουν υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες και υπέστησαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα λιτότητας.

«Αλλά τώρα, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους Έλληνες, σε όλους τους τομείς έχουν επέλθει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπιση εκτεταμένων ανεπαρκειών. Πρέπει τώρα να επωφεληθούμε από το αναξιοποίητο δυναμικό μας, των φυσικών μας πόρων, του ορυκτού μας πλούτου και, πάνω απ΄ όλα, από το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιό μας, για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει ελκυστική για τους ξένους επενδυτές. Δεν υπάρχει πλέον η γραφειοκρατία που αποτελούσε μειονέκτημα της κάθε συναλλαγής με το κοινό και, κυρίως με τον ιδιωτικό τομέα» είπε.

Και υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς:

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε τώρα πρώτοι στη δημοσιονομική προσαρμογή, πρώτοι σε διαρθρωτικά πλεονάσματα στην ευρωζώνη, πρώτοι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ανάπτυξη σε όλη τη Ευρωζώνη και από τις πρώτες για τις προβλέψεις του 2015 όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζουμε φορολογικές μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για τους επενδυτές».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν ξεχνάμε ότι οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ στην επίτευξη του στόχου μας. Και είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά και στις επενδύσεις υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι το "έξυπνο χρήμα έρχεται πρώτο" σε υποσχόμενους τομείς» σημειώνοντας ότι «οι υπάρχουσες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα σε τομείς όπως: οι τράπεζες, η γεωργία, ο τουρισμός και η ενέργεια, μεταξύ πολλών άλλων, παρουσιάζοντας μια τάση ανάπτυξης».
Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Η δική μας επιτυχημένη ιστορία (success story) στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα κάνει περήφανους όλους τους Ελληνοαμερικανούς».