«Βγαίνουμε βήμα – βήμα από την κρίση» δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο περιθώριο του  16ου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως η χώρα «επιτυγχάνει σήμερα, για ακόμη μια χρονιά, τους δημοσιονομικούς στόχους, επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υλοποιεί μια σειρά από δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές και η οικονομία της γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης». 

«Η ανεργία αργά, αλλά σταθερά, μειώνεται. Το τραπεζικό σύστημα έχει ισχυροποιηθεί και η οικονομία ενισχύεται. Άρα, η Ελλάδα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε και προσέθεσε:

«Και αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δουλεύουμε σκληρά ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και παράλληλα, με τους εταίρους να βρούμε τη συνεργασία για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα σχέδιο, ελληνικό σχέδιο, το οποίο θα επιτυγχάνει την απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ταυτόχρονα θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή μέσα από τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν ως ένα δίχτυ ασφαλείας σε ένα πολύ ρευστό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον».

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε στο επενδυτικό συνέδριο και παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα που καταδεικνύουν την «αναπτυξιακή πορεία» της χώρας, καταγράφοντας τις «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.