«Με όλα τα κόμματα θα συζητήσουμε για το καλό του τόπου» επεσήμανε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επεσήμανε πως η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό ήταν ειλικρινής. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο άφησε αιχμές  για τη στάση της Κουμουνδούρου.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως είμαστε βοηθητικό προσωπικό και θέλανε να μας βάλουν από την πίσω πόρτα για να συζητήσουμε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος, σημείωσε πως «αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει σήμερα από Σαμαρά και Βενιζέλο, ούτε αύριο από τον Τσίπρα. Θα πρέπει να γίνει από μια επίλεκτη ομάδα, κάτι σαν εθνική ομάδα».

Την ίδια ώρα άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

«Το Ποτάμι δεν είναι εδώ να αρδεύσει παλιά χωράφια, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου αυτά δεν χρειάζονται πότισμα, όργωμα χρειάζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό λέει πως θα συνεργαστεί με μας, στο εσωτερικό λέει πως θα συνεργαστεί με τον Καμμένο».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως δεν χρειάζονται ξαφνικές εξελίξεις τεκμηριώνοντας τη στάση του κατά των πρόωρων εκλογών και την πρόταση του για εκλογές το Νοέμβριο του 2015. «Δεν θέλω  να πέσει η κυβέρνηση, θέλω να αλλάξει», επεσήμανε χαρακτηριστικά και επανέλαβε το κάλεσμα του για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Θεωδοράκης ζήτησε συμφωνία για αναθεώρηση του Συντάγματος ειδικά το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και για νέο εκλογικό νόμο όπου ζήτησε να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες για να «υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα».

Παράλληλα τόνισε πως τον ενοχλεί η «λάσπη» που όπως είπε δέχεται. «Δεν τα παίρνω ούτε από τον Μπόμπολα, ούτε από κανέναν» δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι δέχεται επιθέσεις λάσπης  από «πολλές εφημερίδες και από τμήματα του παλαιού κομματικού συστήματος», ενώ εξαπέλυσε επίθεση ονομαστικά στην εφημερίδα «Αυγή» για δημοσίευμά της.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «υποχρέωσή μας είναι να συνεννοηθούμε με το πρώτο κόμμα ενώ σημείωσε πως η «μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων βουλευτών του Ποταμιού θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς κομματικό παρελθόν».

Ο κ. Θεωράκης τόνισε πως θα πρέπει να περιοριστεί «ο κομματισμός της δημόσιας ζωής. Τις λύσεις τις έχει η κοινωνία», είπε και προσέθεσε ότι «η χώρα θα η χώρα θα καταστραφεί από αυτούς που δεν αντιστέκονται στο κακό και στο παράλογο».