current views are: 5

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:24

Ο Βενιζέλος έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου ότι είναι συνομιλητής με τον Τσίπρα

Καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν πήγε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσίευση 05:24’
αρθρο-newpost

Καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν πήγε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν πήγε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και τα επιτελεία τους αρνήθηκαν σε όλους τους τόνους ότι η συζήτησή τους επεκτάθηκε και πέραν των εθνικών θεμάτων, όμως από τα συμφραζόμενα συνεργατών τους έγινε κατανοητό ότι Βενιζέλος και Τσίπρας συνεννοήθηκαν και τήρησαν την συμφωνία τους να επιμείνουν ότι κουβέντιασαν μόνο για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατ’ αρχήν εμφανίζεται ικανοποιημένος από την συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί  όπως εξηγούσε αργότερα στους συνεργάτες του, αποδείχτηκε ότι μπορούν να συνομιλήσουν και να βρουν σημεία επαφής στα εθνικά θέματα την ευθύνη για τον χειρισμό των οποίων έχει ο ίδιος. Ξεπερνώντας τις προσωπικές τους διαφορές που έχουν οδηγήσει στο παρελθόν σε σφοδρότατη σύγκρουση. 

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έστειλε ένα μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να γίνει συνομιλητής με τον Αλέξη Τσίπρα υπαινισσόμενος ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσαν να ξανασυναντηθούν και να αναζητήσουν κοινούς τόπους, ακόμη και για κάποια μορφή συνεργασίας. 

Επί της ουσίας δηλαδή διαμήνυσε στον Αντώνη Σαμαρά πως ο ρόλος του κόμματός του εφόσον ασφαλώς διασφαλιστεί η είσοδός του στην Βουλή είναι πολύ πιο σημαντικός για μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας. 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να δείξει ότι δεν είναι εκείνος ο ακραίος που πολώνει την αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά το περιεχόμενο των θεμάτων, (οικονομία, μνημόνια, τρόικα) που οδηγεί σε συγκρουσιακή αναμέτρηση το κόμμα του και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λείψει τις επόμενες ημέρες στο εξωτερικό, όμως στους συνεργάτες του έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την προετοιμασία της κοινοβουλευτικής ομάδας στην συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Επιστρέφοντας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και ορισμένα ραντεβού εσωκομματικής φύσης που θα τού επιτρέψουν να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του για την δημοκρατική παράταξη ανεξαρτήτως των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου.


σχετικα αρθρα