Σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας θα υποβληθεί σήμερα το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης θα χειρουγηθεί στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν, γύρω στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες. 

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική). 

Τηλεφώνημα από Μπάιντεν

 Το βράδυ της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον κ. Αναστασιάδη και του ευχήθηκε «περαστικά» και «καλή επιτυχία» για τη σημερινή χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του Αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα». 

Επίσης στο νοσοκομείο πήγε το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος όμως λόγω του γεγονότος ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, 'Αντρη Αναστασιάδη. 

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί, όπως είπε, τον πρόεδρο της Κύπρου αμέσως μετά την επέμβαση και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.