Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν με τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας και θα συνεχιστούν με τη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Υπουργών.

ργότερα, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τα κράτη που εξετάζουν τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση Resolute Support στο Αφγανιστάν. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του συνασπισμού χωρών κατά του Ισλαμικού Κράτους, η οποία πραγματοποιείται επίσης, στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας, προκειμένου να λάβει μέρος στην υπουργική συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου την προεδρία έχει αναλάβει η Ελβετία για το έτος 2014.