Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής γνωστοποίησε ο τέως δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Σκοτινιώτης σημειώνει ως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του «για την ενότητα της ευρύτερης προοδευτικής μεταρρυθμιστικής παράταξης και, σε κάθε περίπτωση, για την εκλογική συνεργασία όλων των κομμάτων, κινήσεων, προσώπων και συλλογικοτήτων που κινούνται στο χώρο αυτό».

Ακόμη, εκφράζει τη θλίψη του για την εικόνα και τον κατακερματισμό της παράταξης, πιστεύει ωστόσο πως «παραμερίζοντας αρχηγισμούς, προσωπικές ιδιοτέλειες  και κομματικούς πατριωτισμούς, οι δυνάμεις που κινούνται στο χώρο αυτό όχι μόνο μπορούν άμεσα να βρουν κοινό προγραμματικό τόπο, αλλά και να αποτελέσουν  τη μαγιά για τη δημιουργία του “κόμματος  της εθνικής ανασυγκρότησης”».

Εκφράζει μάλιστα την πεποίθησή του πως «μια τέτοια μείζων πολιτική πρωτοβουλία θα είναι αξιόπιστη μόνον αν μπουν μπροστά πρωτίστως στελέχη που ιστορικά δεν χρεώνονται ευθύνες για τις παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Με άλλα λόγια, στελέχη που δεν έχουν ευθύνη για το ότι φτάσαμε στο σημείο να χρειάζεται εθνική ανασυγκρότηση».