Ομόφωνη απόφαση να μη συμμετάσχει στην δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑΡ) έλαβε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Σάμου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς εκτιμούν ότι «οι διεργασίες που συντελούνται σήμερα στο κίνημα, ουδεμία  απήχηση έχουν στα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά εξέφραζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» .

Τα μέλη της επιτροπής Σάμου αναφέρουν πως αρνούνται να συμμετάσχουν «στον παραγκωνισμό και στην αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, του πραγματικού εκφραστή του κεντροαριστερού χώρου και της δημοκρατικής παράταξης».

«Τα πολιτικά τερτίπια της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν και οδηγούν ένα ιστορικό χώρο στον όλεθρο της ανυπαρξίας. Με συναίσθηση λοιπόν της ιστορικής μας ευθύνης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Σάμου θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες  που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος. Απαιτούμε πολιτικό συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ  ώστε να μπορέσει να εκφρασθεί η βάση και να αποφασίσει για όλα όσα αφορούν τον αρχηγό, τις πολιτικές, την οργάνωση και την προοπτική του κινήματος. Συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς. Η πορεία του  κινήματος και του δημοκρατικού χώρου στο μέλλον δεν μπορεί να είναι απόφαση των ολίγων αλλά απόφαση όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

TAGS