Φανατικά εχθρός του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε για άλλη μια φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.  

Μιλώντας στον Βήμα fm ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για αγένεια, εμπάθεια και δημαγωγία, ενώ αναφερόμενος στα περί αποστασίας για όποιους βουλευτές ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας τόνισε: «Είπε ότι υπάρχουν 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά δεν μπορούν να είναι εξ ορισμού αποστάτες, διότι πρέπει να αποστατήσουν από κάπου. Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το 1965 και έχει απαξία. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας έτσι τρομοκρατεί το Κοινοβούλιο και απαξιεί τους συναδέλφους του στη Βουλή, για να μην τολμήσει κανείς να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην ακολουθήσει την πολιτική του που οδηγεί στο χάος και την αστάθεια, εάν δεν ψηφιστεί Πρόεδρος». 

Και συνέχισε: «Χαρακτηριστικό του πόσο εμπαθής και ιδιοτελής είναι, είναι ότι δεν δέχθηκε την πρόταση που έκαναν επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι να συμφωνήσουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά να πάμε σε εκλογές. Είναι εμπαθής, ιδιοτελής και ανυπόληπτος! Ο άνθρωπος που πούλησε νταηλίκι και τσαμπουκά και είπε αφ’ υψηλού ότι αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός θα πάει να του πει να παραιτηθεί, τώρα λέει "ας με καλέσει και θα δούμε αν θα του ζητήσω την παραίτησή του"»…

«Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει!» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Πάγκαλος και δήλωσε «φανατικά εχθρός του και της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή», ενώ εκτίμησε ότι αυτό το συνονθύλευμα θα καταστρέψει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο στις εκλογές και θα το κάνει χωρίς να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι δεν το κάνει, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές. 

Θα καταστρέψει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια στη χώρα όλοι μαζί. Του είπαν ότι λέει πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και είπε ότι δεν θα κάνουν παροχές! Δεν είναι παροχές αυτά; Δεν βγαίνουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο; Δεν τα έχει κάνει κουλουβάχατα εκεί μέσα, δεν το βλέπετε; 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια πολιτική συνεργασία 28 ισοτίμων χωρών, αλλά έχει κανόνες και ένας από αυτούς είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο εμείς δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Και ως εκ τούτου, χρωστάμε. 

Γι’ αυτό έχει σημασία η γνώμη της κυρίας Μέρκελ και όχι γιατί είναι μεγάλη χώρα ούτε θα έρθει ο Τσίπρας να κουνήσει το δάχτυλό του απέναντί της και να πει αυτή "πωπω, τι είναι αυτό". 

Δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε καμία ερώτηση, τι θα κάνει την επομένη των εκλογών, εάν είναι πρωθυπουργός. Να μας πει τι θα κάνει. Να μας πει ποιο είναι το plan A, B και C. Πώς θα βρει τα λεφτά, μειώνοντας τους φόρους και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου. Είναι προπαγάνδα προεκλογική του αισχίστου είδους και δημαγωγία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην προεκλογική ιστορία από κανέναν».

Αναφερόμενος στο πολιτικό φλερτ με τον Πάνο Καμμένο τόνισε ότι «υπάρχουν δύο ανεξέλεγκτοι αρχηγοί, σε δύο κόμματα. Το ένα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αρχηγό τον Τσίπρα και το άλλο είναι οι ΑΝΕΛ και έχει αρχηγό τον Πάνο Καμμένο. Εκτιμώνται και συμπαθούνται μεταξύ τους για λόγο μυστήριο και πάνε να συνάψουν συμμαχία. Μα, είναι προοπτική αυτή για τον έλληνα ψηφοφόρο;».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου, αλλά και την άρνηση της Κουμουνδούρου να υπάρξει συνάντηση των τριών αρχηγών, αν είναι παρών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Η κυβέρνηση αυτή, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει οντότητα. Δεν έχει πλειοψηφία και οντότητα. Θέλει να συζητήσει με την κυβέρνηση (ο Τσίπρας); Θα έπρεπε να το επιδιώκει να είναι στη συνάντηση (με τον Σαμαρά) ο Βενιζέλος. Δεν υπάρχει "δεν θέλω" ούτε να μας κάνει νάζια και κόλπα και μετά, από την άλλη πλευρά, πάει και κάθεται στην πολυθρόνα και συζητάει μια ώρα για εθνικά θέματα με τον Βενιζέλο. Και λέει ότι το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι συμφώνησαν. Εγώ ξέρω πως όταν συμφωνείς με κάποιον, δεν συζητάς επί ώρες»...

Τέλος ο Θόδωρος Πάγκαλος προειδοποίησε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία «σε δεκαπέντε μέρες, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις και δαπάνες του κράτους! Αυτό που είπε ο Τσίπρας χθες, σημαίνει ότι είναι κακοηθέστατος, διότι είναι τόσο απλό που το ξέρει και ο καθένας.... Όταν σταματήσουν να μας δίνουν λεφτά απ’ έξω, την επομένη των εκλογών, πριν σχηματίσει καν κυβέρνηση ο Τσίπρας, θα διαλυθεί το σύμπαν! Το λέω και το ξαναλέω και αναλαμβάνω την ευθύνη».