Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Στον Εισαγγελέα προσήλθαν αυτοβούλως οι κ.κ Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης προκειμένου να καταθέσουν για τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου περί προσπάθειας χρηματισμού της από «γαλάζιο» στέλεχος.

Με δηλώσεις του στο newpost ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «μετά από τη συνέχεια που έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στις καταγγελίες περί αποστασίας και χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισαμε από κοινού με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, να προσέλθουμε αυτοβούλως στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσουμε και να μην περιμένουμε, αν και πότε, θα μας καλέσουν οι δικαστικές αρχές».

«Θα καταθέσουμε τα πραγματικά περιστατικά για να αντικρούσουμε τις καταγγελίες της κας Ξουλίδου, οι οποίες είναι ανυπόστατες, και θα αποδείξουμε ότι είχαμε πλήρη άγνοια για τον κ. Σούκουρα».

Ο κ.Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικώς εναντίον όσων τους ενέπλεξαν σε αυτή την υπόθεση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας». 

Μηταράκης: Ο Σούκουρας δεν υπήρξε συνεργάτης μου

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας  Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με την οποία ζητά «να κληθεί στην ειδική συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν οι πρόσφατες απαράδεκτες και ανυπόστατες καταγγελίες» της Στ. Ξουλίδου και του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συνεχίσει αύριο τις εργασίες της καθώς τα μέλη της συμφώνησαν να κληθούν σε αυτή οι βουλευτές: Σταυρούλα ΞΟυλίδου, Παναγιώτης Μελάς, Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ο κ. Μηταράκης μετέβη αυτοβούλως σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών που διερευνά τις σχετικές καταγγελίες. Μετά το πέρας της κατάθεσης του, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου από τον κ. Καμμένο και την κα Ξουλίδου σε αυτή την άθλια υπόθεση, επισκέφθηκα πριν από λίγο αυτοβούλως τον  Εισαγγελέα  που τη διερευνά. Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Σούκουρας, δεν είναι ούτε υπήρξε συνεργάτης μου.

Με αυτές τις αθλιότητες ο κ. Καμμένος , αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας και την πορεία της σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση εκφοβισμού των μελών του  Κοινοβουλίου. Αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει. Ούτε θα βοηθήσει τον κ. Καμμένο να επιβιώσει πολιτικά. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τα δήθεν 3 εκατομμύρια αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων».

Γεωργιάδης: Η γνωριμία μου με τον Σούκουρη ήταν γνωριμία δέκα λεπτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε πως δεν έχει σχέση με τον Γ. Σούκουρη, ο οποίος, κατά την κ. Ξουλίδου, της πρότεινε χρήματα προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τη θέση του κόμματός της στο θέμα της εκλογής Προέδρου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε στον εισαγγελικό λειτουργό ότι τον κ. Σούκουρη τον έχει δει μία φορά και ότι στις 21 Αυγούστου ο καταγγελόμενος του είχε στείλει μήνυμα μέσω του Facebook, σχετικά με τις συντάξεις των Βορειοηπειρώτων και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, η συνάντησή του με τον κ. Σούκουρη είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του μετά την επικοινωνία μέσω του Facebook και με αντικείμενο τα συγκεκριμένα θέματα.

Αποχωρώντας από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Μετά τη συνεχιζόμενη περιφορά της λάσπης από τον Π. Καμμένο και τη Στ. Ξουλίδου που ενέπλεξαν το όνομα μου, κρίναμε σκόπιμο να έρθουμε αυτοβούλως να καταθέσουμε. Δεν έχουμε καμία εμπλοκή. Η γνωριμία μου με τον Σούκουρη ήταν γνωριμία δέκα λεπτών. Έχω δει αυτό τον άνθρωπο όπως βλέπω εκατοντάδες ανθρώπους. Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους. Είναι προσπάθεια του κ. Καμμένου, αν τολμήσουν βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχουν τη ρετσινιά».