Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Έκδηλη είναι η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών αφού η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στο e-mail με τις αντιπροτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς απάντηση θετική ή αρνητική  Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορούν να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενώ για μια ακόμη φορά ουδείς γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

«Το e-mail που εστάλη στην τρόικα είναι το τελευταίο» διαμηνύουν με νόημα τα κυβερνητικά στελέχη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι περιμένουν μόνο θετική απάντηση από τους τροϊκανούς αλλιώς είναι πολύ πιθανό να επέλθει ολοκληρωτική ρήξη , σενάριο που δεν θέλει ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε οι δανειστές μας. 

Όσο όμως οι μέρες περνούν και η τρόικα δεν επιστρέφει στην Ελλάδα, Σαμαράς και Βενιζέλος αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό. Αυτό το πρόβλημα είναι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα. 

Ο λόγος είναι ότι οι ίδιοι δεν έχουν ενημερωθεί για κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης παρά το γεγονός ότι έχουν εκφράσει αυτήν τους την επιθυμία τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο οικονομικών. 

Από την πλευρά τους Σαμαράς και Βενιζέλος μη έχοντας συμφωνία στα χέρια τους δεν μπορούν να απευθυνθούν στους βουλευτές τους για να τους «πείσουν»  ότι η συμφωνία είναι στην σωστή κατεύθυνση. Το κλίμα γίνεται ακόμη πιο βαρύ για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς όσο υπάρχουν διαρροές νέων μέτρων και ήδη έχουν καταγραφεί αντιδράσεις βουλευτών και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν και δηλώνουν ότι τέτοια μέτρα δεν θα ψηφιστούν από την βουλή. 

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει αυτήν την συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο, Σαμαράς και Βενιζέλος θα απευθυνθούν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους θέτοντας το δίλημμα διάσωσης της χώρας για μια ακόμη φορά .
Στο Μέγαρο Μαξίμου η ανησυχία είναι τόσο μεγάλη ώστε ήδη αναζητούνται οι διαφωνούντες βουλευτές για να ξεκινήσει το γνωστό σε όλους πια «πολιτικό μασάζ» για την αναγκαιότητα ψήφισης της συμφωνίας, όταν αυτή επιτευχθεί . 

Το βασικό επιχείρημα των «μασέρ» δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών που θα οδηγούσαν σε μια πιθανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης από τους πολίτες αφού η αδυναμία ψήφισης της συμφωνίας  στη βουλή θα εκληφθεί σίγουρα ως αποτυχία.