current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:43

Λοβέρδος: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται – Eυκαιρίες αποφοίτησης στον Ρωμανό

Στο ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών για έγκλειστους σε σωφρονιστικά ιδρύματα με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού επανήλθε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημοσίευση 12:43’
αρθρο-newpost

Στο ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών για έγκλειστους σε σωφρονιστικά ιδρύματα με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού επανήλθε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Στο ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών για έγκλειστους σε σωφρονιστικά ιδρύματα με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού επανήλθε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ως Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μια ευκαιρία στη ζωή είναι αυτή! Όλα πήγαν καλά. Κάποιοι νέοι πέτυχαν. Θα εξασφαλίσουμε και την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή τους. Είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως, όπου αυτό είναι δυνατόν πρακτικά, είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, σε περίπτωση που ο έγκλειστος πάρει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, είτε και με τη διενέργεια εξετάσεων στις φυλακές, αν ο έγκλειστος για λόγους που αφορούν άλλα όργανα της πολιτείας, δεν παίρνει άδεια. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται» έγραψε ο κ. Λοβέρδος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Χθες, το θέμα είχε προκαλέσει κυβερνητικούς κλυδωνισμούς, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να δηλώνει αναρμόδιος ρίχνοντας το «μπαλάκι» στο υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας, την Κυριακή είχε διαμηνύσει ότι Κωστάρης και Ρωμανός πρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα για παροχή αδείας.

Ο χρόνος πάντως «τρέχει» ανησυχητικά για τον έγκλειστο απεργό πείνας…

 


σχετικα αρθρα