Η μεγάλη δυσκολία στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, δεν έχουμε ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

Επανέλαβε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατά βάθος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει, αλλά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας.

Απαντώντας σε σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Άκουσα την αντιπολίτευση, στο υψηλότερο επίπεδό της, να παραδέχεται ότι η δυσκολία που προκύπτει δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά αφορά τη χώρα και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ενισχυμένη δημοσκοπικά. Μα αυτό τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι τελικά δυσκολεύεται η χώρα, δυσκολεύονται οι πολίτες. Ας το ξανασκεφτούμε, ας το δούμε από τη σωστή οπτική γωνία».