Στην Άτυπη Ευρωπαϊκή Σύνοδο των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης, στη Ρώμη, θα συμμετάσχει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ε.Ε., που συναντιούνται μετά από 7 χρόνια, θα συζητήσουν την ανάγκη βελτίωσης των δημοσίων διοικήσεων μέσα από αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις χώρες - μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού των διοικητικών συστημάτων που αποτελεί κορυφαία  προτεραιότητα σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του Μαρία Άννα Μαντία, με την οποία θα συζητήσουν για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, που προωθούν οι δυο Κυβερνήσεις.