Αύξηση των δημόσιων επενδύσεων τη μετάβαση σε μεταρρυθμίσεις ποιοτικού χαρακτήρα ζήτησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σε ομιλία της σε ημερίδα που διοργάνωσε η βρετανική πρεσβεία, η κυρία Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως ο δημόσιος τομέας μίκρυνε, και αυτό επέφερε μείωση του μισθολογικού κόστους, από το 2009 και έπειτα, κατά 8,75 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η μείωση του δημόσιου τομέα είναι αναγκαίο να συνοδευτεί από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Ανέφερε ότι τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων αποτελούν σημαντική ποιοτική μεταρρύθμιση, καθώς πλέον οι οργανικές μονάδες μειώθηκαν κατά 40%, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «το μεταβατικό σύστημα αξιολόγησης "δαιμονοποιήθηκε", καθώς αναφερόταν σε ποσοστό λιγότερο ικανών υπαλλήλων και προσέκρουε έτσι σε μία κουλτούρα χρόνων που είχε δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με αυτή την κουλτούρα όλοι οι υπάλληλοι ήταν ικανοί».

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε, επίσης, στην καθιέρωση νέου συστήματος επιλογής σε θέσεις ευθύνης, στη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, για τη μείωση διοικητικών βαρών σε 13 βασικούς κλάδους της οικονομίας, την ενίσχυση των ΚΕΠ και την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με στόχο την ομοιογένεια των ψηφιακών συστημάτων του δημοσίου, τη διασύνδεση και τη διαλειτουργικότητά τους.