Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει καταφέρει εν πολλοίς να αποκόψει τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, καθώς η πλειοψηφία των στελεχών και τον νομαρχιακών επιτροπών συντάσσεται με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρώην πρωθυπουργός με μεθοδικότητα προετοιμάζει τις δικές του κινήσεις. 

Δίπλα του έχει διάφορους μουτζαχεντίν του παπανδρεϊσμού. Να ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς το κλειδί της Χαριλάου Τρικούπη έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα κρατά σφικτά στα χέρια του.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά στο συρτάρι του και το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Έτσι κι αλλιώς όλοι έχουν καταλήξει πως χρειάζεται νέος κομματικός φορέας ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος γιατί απλώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι βιώσιμο οικονομικά.

Αυτό το γνωρίζουν και στελέχη που έχουν ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι, αν προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος εκείνο θα είναι παρθένο από οικονομικής πλευράς και θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή. Ο κ. Παπανδρέου ακόμη το μελετά και, όπως έγραψε το newpost, θα πάρει οριστικές αποφάσεις από την στιγμή που θα έχει στα χέρια του και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα από το Χαριλάου Τρικούπη αναμένονται κινήσεις καλής θέλησης στα στελέχη που έχουν ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά το γεγονός πως ακόμη και εκείνη που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο ξεκαθαρίζουν πως σε καμία περίπτωση δε θέλουν να διαταράξουν περαιτέρω, το κλίμα στην κυβέρνηση και ενώ αναμένεται η συμφωνία με την τρόικα και η προεδρική εκλογή.