Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Βασίλη Κωνσταντινίδη.

«Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους οικείους του Βασίλη Κωνσταντινίδη για την οδυνηρή απώλειά του. Ο Β. Κωνσταντινίδης δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στο αριστερό κίνημα και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις Εαμικές οργανώσεις του παροικιακού ελληνισμού της Αιγύπτου. Διετέλεσε στέλεχος της ΕΔΑ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού, της Ε.ΑΡ. και του Συνασπισμού, ενώ παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το θάνατό του. Λαμπρός δημοσιογράφος, διετέλεσε διευθυντής της Αυγής μεταδικτατορικά. Θα τον θυμόμαστε ως έναν αγωνιστή της Αριστεράς και ως έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο, που ποτέ δεν έπαψε να διακρίνεται για τη γλυκύτητα και την πραότητα του χαρακτήρα του» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Η ΔΗΜΑΡ και ο Πρόεδρός της «εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου και συντρόφου Βασίλη Κωνσταντινίδη. Στρατευμένος στο αριστερό κίνημα από τα νιάτα του, ο Β. Κωνσταντινίδης εντάχθηκε στο ΕΑΜ και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Διετέλεσε μετά τη δικτατορία διευθυντής της "Αυγής", ενώ υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (εσωτερικού), της ΕΑΡ και του Συνασπισμού».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 3.15 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.