Ούτε και σήμερα έληξε η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα καθώς η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών ολοκληρώθηκε δίχως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ εμμένει στις ενστάσεις του επί των ελληνικών θέσεων. Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost το Ταμείο ζητά νέα μέτρα για να δώσει το πράσινο φως στον Ρίσι Γκογιάλ να επιστρέψει για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές επέμειναν πως υπάρχουν «τρύπες» στην εφαρμογή του προγράμματος. Την ίδια ώρα πηγή της τρόικας που επεικαλείται το Mega ανέφερε πως «πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μέσω τηλεφώνου και mail ή με απευθείας συνομιλίες στην Αθήνα. Ελπίζω, ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στην ημέρα για το πως θα προχωρήσουμε».

Πάντως, αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει η τρόικα το συντομότερο. Αυτό δεν διαφαίνεται να συμβεί πριν το Σάββατο, διαφορετικά αυτό θα συμβεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός πάντως, που βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους για να κλείσει η διαπραγμάτευση, έστειλε εκ νέου μήνυμα για τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του σε ένα διεθνές κοινό, στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Capital Link, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.

Πάντως όπως όλα δείχνουν, τα περιθώρια για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, στενεύουν επικίνδυνα.