current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:52

La Reppublica: Ο Τσίπρας άρχισε να ρίχνει τους αντιευρωπαϊκούς τόνους

Για τις προοπτικές του Αλέξη Τσίπρα γράφει η ιταλική εφημερίδα La Reppublica.

Δημοσίευση 20:52’
αρθρο-newpost

Για τις προοπτικές του Αλέξη Τσίπρα γράφει η ιταλική εφημερίδα La Reppublica.

Για τις προοπτικές του Αλέξη Τσίπρα γράφει η ιταλική εφημερίδα La Reppublica.

Σε δημοσίευμα στη διαδικτυακή της έκδοση, η εφημερίδα γράφει πως  «ο Tσίπρας δηλώνει ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ», ενώ κάνει αναφορά στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει, μαζί με τις άλλες δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς-αρχίζοντας από το ισπανικό Podemos-, μια διάσκεψη για το χρέος, για τη διαγραφή μέρους των οφειλών των χωρών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

«Ο νέος σε ηλικία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εθεωρείτο, κάποτε, το φόβητρο του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, υποσχέθηκε να συνεργασθεί με τον Μάριο Ντράγκι. Συναντήθηκαν τους περασμένους μήνες -ο Τσίπρας είδε και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε- και τώρα άρχισαν να φαίνονται κάποια αποτελέσματα» προσθέτει ο Ιταλός δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι.
 
Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στους πιθανούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Κάποιοι φτάνουν να προβλέψουν συμμαχία με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά δεν υπάρχει χημεία μεταξύ των δυο πολιτικών. Ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε το γάντι για την επιστροφή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πραγματοποίησε άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ, προκειμένου να μην συμμαχήσει με το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήταν έτοιμο ακόμη και να συνεργασθεί με τον Σαμαρά» γράφει η εφημερίδα.
 
«Ο Τσίπρας, ενόψει της προεδρικής εκλογής, άρχισε, με πραγματισμό, να ρίχνει τους αντιευρωπαϊκούς τόνους. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η βάση του κόμματός του, στην οποία υπάρχει και μια σεβαστή πτέρυγα η οποία ζητά να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα, και λίγες περιπτώσεις οι οποίες τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή» καταλήγει η La Repubblica.


σχετικα αρθρα