Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επανέφερε το θέμα της αποστασίας και το ρόλο της κυβέρνησης σ’ αυτή την διαδικασία προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χαρακτήρισε υπαλλήλους της τρόικας τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο και να έκανε  ανοίγματα στις αγορές προκειμένου να τις καθησυχάσει από τα σενάρια τρόμου που έρχονται στην επικαιρότητα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όμως κυριαρχούν τα συνήθη γεγονότα. 

Έτσι και χθες στην  Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία συνεδρίασε για να εξετάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και να ενημερωθεί από τους Γιώργο Σταθάκη  και Γιάννη Μηλιό για τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο οι γκρίνιες περίσσεψαν….

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της αριστερής πλατφόρμας εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις ακόμα και για το γεγονός ότι τα δυο στελέχη του κόμματος τους βρέθηκαν στο Λονδίνο και συνομίλησαν με εκπροσώπους funds και ξένων Τραπεζών. 

Το βάρος της κριτικής ανέλαβε ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  ο οποίος ζήτησε από τους δυο... απεσταλμένους να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  ως πληροφορίες και mail. Ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην κριτική που άσκησε επικεντρώθηκε τόσο στο διαδικαστικό ζήτημα λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί  η Πολιτική Γραμματεία γι αυτές τις επαφές και ότι τα στελέχη της  το έμαθαν  εκ των υστέρων μετά την δημοσιοποίηση τους στον τύπο  όσο και για την ουσία των συναντήσεων αφού όπως είπε δεν ξέρει κατά πόσον είναι σκόπιμο να συνομιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα «κοράκια» και τα «γεράκια « των αγορών. 

Από την πλευρά τους οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιός αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες σε όλες τις συναντήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία από αυτές δεν ξέφυγαν από τις πάγιες θέσεις τις οποίες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες βρίσκονται καταγεγραμμένες μέσα στο κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα δημοσιογραφικά γραφεία είπαν χωρίς καμία διάθεση απολογητική ότι εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο προπαγάνδας της κυβέρνησης και γι αυτό δεν θα πρέπει κανείς να τα λαμβάνει υπ όψη του εάν δεν γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. 

Οι ενστάσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν πάντως αναμενόμενες από την στιγμή που στην ιστοσελίδα iskra.gr που φιλοξενεί τις απόψεις του υπήρξε πριν απο λίγες μέρες σχετικό επικριτικό άρθρο για τις συναντήσεις των δυο στελεχών στο Σιτι του Λονδίνου.

Φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τις εκλογές ,αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν με τα κοράκια και τα γεράκια των αγορών….