Τα όσα διέρρευσαν σχετικά με το περιεχόμενο του απαντητικού email της τρόικας προς την κυβέρνηση διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αφού όπως είπε ακόμα δεν έχουν προλάβει να το διαβάσουν στο υπουργείο οικονομικών.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη η κυρία Βούλτεψη ρώτησε: «Ποιος το διάβασε το e-mail αυτό και τα ξέρει όλα τόσο καλά κιόλας;» και πρόσθεσε: «Δεν είδε στον ύπνο του κανένας το e-mail της τρόικας, είναι πάρα πολύ νωρίς για να είναι τόσο πολύ ενημερωμένοι».

Όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η ανταλλαγή e-mail ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο.«E-mail υπάρχουν πολλά, υπάρχει διαρκής επικοινωνία και το έχω πει πολλές φορές» είπε χαρακτηριστικά.

«Οταν ένα e-mail φτάνει ξημερώματα και δεν έχει πάει να το ανοίξει ούτε ο υπουργός και κάποιοι ξέρουν το περιεχόμενό του, νομίζω ότι τότε πολύ σωστά έστειλε το μήνυμα χθες ο πρωθυπουργός και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν γιατί δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό. «Όπως δύο φορές επιβεβαιώθηκε η κυβέρνηση στις εκτιμήσεις της έτσι θα επιβεβαιωθεί και τώρα» είπε χαρακτηριστικά.