Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

«Η χώρα μου εμπλέκεται σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, για την τελική αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματατος, για να μπει σε μια νέα φάση» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων για την 30η επέτειο της Cass Business School του City University London.   

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς «προχωράμε υπεύθυνα και αποφασιστικά αλλά δεν χάνουμε τον στόχο μας για το που θέλουμε να πάμε» ενώ επεσήμανε ότι η χώρα βγαίνει από μια δύσκολη πέριοδο επιτυχούς δημοσιονομικής προσαρμογής, επιτυγχάνοντας μακροπρόσθεσμες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή σταθερής ανάπτυξης, συνεχούς πτώσης της ανεργίας, βελτιώνουμε την δημοσιονομική ισορροπία και τώρα αγωνιζόμαστε για περισσότερες μεταρρυθμίσεις γιατί μόνο αυτές μπορούν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικότητα» πρόσθεσε.  

Μάλιστα ο πρωθυπουργός αρχίζοντας την ομιλία του σημείωσε ότι σήμερα τον περιμένει μια πολύ δύσκολη μέρα στο γραφείο, αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.

΄Ηδη από το μεσημέρι βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Χαρδούβελης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς ενόψει της απογευματινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, ενώ όπως έχει ήδη γράψει το newpost για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενημερώθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με ευρωπαίους αξιωματούχους, πιθανότατα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ