«Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μία αφήγηση. Το να το παίξει αντιστασιακός την τελευταία στιγμή δεν έχει νόημα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Βαρεμένος σημείωσε ότι «εμείς έχουμε πει ότι δεν δεσμευόμαστε από συμφωνία. Έχουμε πει κάποια πράγματα ότι θα τα εφαρμόσουμε ανεξαρτήτως από τη διαπραγμάτευση».

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «για πρώτη φορά γίνεται λόγος και για "κάβα" μέτρων. Πλέον έχουν υποσχεθεί ότι θα θιγεί ο πυρήνας της σύνταξης. Είναι δραματική η εξέλιξη» σημείωσε.

«Οφείλεται στο δίχτυ των συντάξεων και από τις εναπομείνασες καταθέσεις το ότι οι συνέπειες της κρίσης δεν έχουν γίνει ακόμα χειρότερες» είπε ο κ. Βαρεμένος.

Για τα περί αποστασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι  «ο κ. Βουδούρης έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Μιλάμε για κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις όπως των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο».