«Δεν αντέχει η κοινωνία. Δείχνει ότι βγαίνει από την ύφεση. Θα της βάλεις χειρόφρενο;» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Αρβανιτόπουλος για τη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να επιδείξει σωφροσύνη.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση» είπε στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm επισημαίνοντας ότι «ήταν σαφής ο πρωθυπουργός» για τις κόκκινες γραμμές.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι στα δημοσιονομικά επανειλλημένα η τρόικα κάνει λάθος και ότι η οικονομία μας έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο.

«Πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση δεν είναι καλή ούτε για την ελληνική οικονομία ούτε για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Θα πρέπει να αντλήσουμε τα μαθήματά μας. Η εκλογολογία και η εικόνα αστάθειας μας έκαναν κακό. Έχουμε βγει από την εντατική αλλά είμαστε ακόμα στο νοσοκομείο. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να επιδείξει σωφροσύνη» ανέφερε ζητώντας συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για τη νομοθετική εξαγγελία του Χαράλαμπου Αθανασίου για τους έγκλειστους φοιτητές και την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι «σωστή κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, δίνει λύση, χωρίς να παραβιάζεται η νομιμότητα. Όλο αυτό έχει σωφρονιστικό χαρακτήρα».