«Ζητείται περαιτέρω διευκρίνιση για να δοθούν κάποιες εξηγήσεις για αυτά που προτείνονται από εμάς προς αυτούς και από εκεί και πέρα να υπάρχει μια ποσοτικοποίηση στοιχείων. Η τρόικα έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις της για την υλοποίηση του προϋπολογισμού δυο χρονιές»  δήλωσε στο Βήμα Fm ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Όπως εξήγησε: «Εμείς επιμένουμε ότι έχουμε αποδείξει ότι σε αυτά που είχαμε δεσμευθεί, τα τηρήσαμε. Λέμε ότι εάν χρειαστεί και αποδειχθεί ότι έχουμε αποκλίσεις, να δούμε τι θα γίνει. Είναι δυνατόν και τη στιγμή που συζητιέται ο προϋπολογισμός στη Βουλή για την υλοποίησή του, κάποιος να πάρει, στα πλαίσια αυτά, μέτρα προληπτικά; Νομίζω ότι αυτό δεν είναι μέσα στην κοινή λογική. Δεν μπορούμε να πάμε, όπως είπε και ο Βενιζέλος, σε παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις. Εάν υπήρχε εθνικό μέτωπο, όπως και σε άλλες χώρες που πέρασαν από αυτήν τη φάση που προσπαθούμε να περάσουμε και εμείς τώρα, μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για τον Νίκο Ρωμανό ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι «Χθες, πήραμε την πρωτοβουλία και είπαμε πως εάν χρειαστεί, θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας και με τον κ. Σταμάτη και με τον κ. Αθανασίου και τον κ. Λοβέρδο, να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να επιλυθεί το θέμα των σπουδών του Ρωμανού. Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί άμεσα από τον αρμόδιο υπουργό, είναι θέμα λίγων ημερών. Δημιουργεί τεράστιες εντάσεις στην κοινωνία αυτό το θέμα, τη στιγμή που δεν χρειάζεται να έχουμε τέτοιου είδους καταστάσεις».