«Όταν η χώρα σου διαπραγματεύεται και προσπαθεί να φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα και εσύ κάθεσαι απ' έξω και φωνάζεις στην άλλη πλευρά, ότι όποια συμφωνία γίνει δεν θα την αναγνωρίσεις, είναι βέβαιο, ότι τορπιλίζεις αυτές τις συνομιλίες» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η κυρία Βούλτεψη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι: «Το βασικό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα και δίπλα στην τρόικα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τη σπρώχνει και την βοηθάει. Γιατί δεν θέλει να φύγουμε απ' το μνημόνιο. Πιστεύει κανείς, ότι αν ήταν όλα ήσυχα και δεν υπήρχε η απειλή της αστάθειας και των πρόωρων εκλογών, οι δανειστές θα γίνονταν τόσο έντονα σκληροί στην διαπραγμάτευση τους;».

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι, «δεν πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές και δεν θα γίνουν. Οι στιγμές αυτές απαιτούν να υπάρχει σοβαρότητα. Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην συνδέεται η εκλογή του και γενικότερα ο θεσμός με οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώνει, δεν χωρίζει... Στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί "χρηματισμού", υπάρχει και ο αντίλογος. Γιατί μπορούμε να πούμε και το αντίθετο: ότι χρηματίζεται αυτός ο οποίος διακόπτει την ομαλότητα, όχι αυτός που επιμένει στην ομαλότητα».