«Το μήνυμα που βγήκε από την επίσκεψη και τις επαφές μου στις ΗΠΑ, όσον αφορά τον επενδυτικό τομέα, είναι ότι η πολιτική αστάθεια αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για υποψήφιους- ενδιαφερόμενους επενδυτές, που θέλουν να έρθουν και να φέρουν χρήματα στην χώρα μας» δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο, όμως, χρειάζεται η συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι «πλέον, έχουμε ξεπεράσει αρκετά από τα εμπόδια που είχαμε πριν δυο χρόνια. Αλλά, αυτή την στιγμή, έχουμε μπροστά μας ως πρόκληση την πολιτική αστάθεια. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που εξάγεται».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που αφορούν το Υπουργείο του, σημείωσε «τη σπουδαιότητα της νέας επένδυσης Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο μετατρέπεται σ' ένα κορυφαίο διακομιστικό κέντρο στην ΝΑ Ευρώπη και κεντρική πύλη, είτε προς τα έξω ή προς τα μέσα. Πρόκειται για μια επένδυση», όπως είπε, που «δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κυρίως στέλνει το μήνυμα διεθνώς ότι μπορούν να γίνουν ξανά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στην χώρα μας».