current views are: 1

3 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:51

Δένδιας: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία προσπάθεια εθνικής σωτηρίας (φωτό)

Στον αγώνα που κάνει σήμερα η κυβέρνηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που  πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ)  για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Δημοσίευση 19:51’
αρθρο-newpost

Στον αγώνα που κάνει σήμερα η κυβέρνηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που  πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ)  για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Στον αγώνα που κάνει σήμερα η κυβέρνηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που  πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία Αναπήρων Πολέμου, καθώς και τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) τέκνα ή γονείς του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε κατά την ομιλία του ότι:

«Βρισκόμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο έργο, σε αυτό της αναγνώρισης και του σεβασμού προς την διαφορετικότητα και προς την κοινωνική συμμετοχή». Δίνοντας ο κ. Δένδιας το πολιτικό στίγμα υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Δένδιας πως: «Είναι υποχρέωση όλων και βασική προτεραιότητα της σημερινής Κυβέρνησης, σε αυτή την προσπάθεια εθνικής σωτηρίας, η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης, μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και από αλτρουισμό, με όλους τους πολίτες ενεργούς».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι:

«Με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά και συγκίνηση προσέρχομαι σήμερα, σε αυτή τη συνάντησή μας. Μια συνάντηση όπως την αισθάνομαι εγώ, θα μου επιτρέψετε, κομβικής σημασίας, γιατί έχει σαν επίκεντρο το παιδί, τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη, αν θέλετε, τη σχέση μεταξύ μας. Η επένδυση στην παιδική ηλικία είναι η πιο αποτελεσματική επένδυση που μπορεί να κάνει ένα Κράτος. Έτσι μπορεί να σπάσει τον κύκλο της ανέχειας, κάθε κράτος, κάθε σύγχρονο κράτος. Επενδύοντας στα παιδιά η Πατρίδα μας, επενδύει στο μέλλον, στο αύριο. Και στο σημείο αυτό είναι καθοριστική η συμβολή όλων μας, θα μου επιτρέψτε να πω, και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, ώστε να προωθηθούν πολιτικές συνδεδεμένες με τις πραγματικές συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά μας, σήμερα, στη δύσκολη, πιεσμένη, φορτισμένη καθημερινότητά τους». Δίχως να διστάσει ο κ. Δένδιας είπε ότι είναι πλέον κατανοητό ότι το πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν πηγάζει από φυσικούς ή νοητικούς περιορισμούς, αντίθετα πηγάζει από περιορισμούς που θέτει η κοινωνική απάθεια και η αδιαφορία.

Κάλεσε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, και να αντιληφθεί ότι δεν μας περισσεύει κανείς, ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι καθ’ αυτά και καθ’ όλα ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας».

Υποστήριξε ότι  οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνική ζωή.
Τέλος επεσήμανε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, παίρνει  μέτρα διευκόλυνσης του προσωπικού και των οικογενειών που έχουν μέλη  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

«Συμμετέχουμε ενεργά και προχωρούμε σε δράσεις που διασφαλίζουν την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη ανάμεσα στους πολίτες, παράλληλα προωθούν τα μέτρα αυτά, την ιδέα της αμοιβαίας υποστήριξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η επαφή αυτή μαζί σας, πολλές φορές, δείχνει το δρόμο σε όλους μας, πως μπορούμε να γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι, σωστότεροι στις αποφάσεις μας».
 
Γ. Κοκ.

 


σχετικα αρθρα