current views are: 1

4 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:00

Μίμης Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα ξανά στην κόψη

Παρομοίασε τον Πρωθυπουργό με τον βαρόνο Μινχάουζεν ενώ τόνισε πως η χώρα είνα και πάλι στην κόψη. 

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Παρομοίασε τον Πρωθυπουργό με τον βαρόνο Μινχάουζεν ενώ τόνισε πως η χώρα είνα και πάλι στην κόψη. 

Παρομοίασε τον Πρωθυπουργό με τον βαρόνο Μινχάουζεν ενώ τόνισε πως η χώρα είνα και πάλι στην κόψη. 

Ο γενικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Μίμης Ανδρουλάκης  είπε με την έναρξη της ομιλίας του επί του Προϋπολογισμού του 2015 πως “κάποτε υπήρχε ένας βαρόνος, ο Μινχάουζεν, ο οποίος κατάφερε τραβώντας τα μαλλιά του, να ξεκολλήσει από ένα βάλτο. Αυτό προσπάθησε και ο Πρωθυπουργός να κάνει, αλλά όπως φαίνεται, δεν τα κατάφερε”.

“Η Ελλάδα του 2015 είναι ξανά στην κόψη” εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης. “Το 2015 μοιάζει με το 2009, κυρίως στο ότι κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας το φάντασμα ενός καταραμένου συγχρονισμού πολλών πηγών ρίσκου, πολλών κρίσεων”. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Ανδρουλάκης αμφισβήτισε την κυβερνητική επιχειρηματολογία που ανάγει την εξασφάλιση της εσωτερικής σταθερότητας στη διασφάλιση των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

“Η πτώση της εσωτερικής ζήτησης, δεν θα αναπληρωθεί από τον εξαγωγικό τομέα. Αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία ένδειξη μεταφοράς πόρων, κεφαλαίων και ανθρώπων σε ανερχόμενους, δυναμικούς τομείς. Αντίθετα, είχαμε σε φθίνουσας απόδοσης. Είχαμε μια υποχώρηση του ανταγωνισμού της ποιότητας, των εξαγωγών, της ανταγωνιστικής ποιότητας”.

“Ακόμα και αν πραγματωθούν όλοι οι στόχοι του Προϋπολογισμού, το πολύ να ανέβει η πιστωτική αξιολόγηση της χώρας κατά μισή ή μια μονάδα, οπότε είμαστε σε μια ζώνη «junk bonds» το επόμενο διάστημα. Αυτό ας το αφομοιώσει ο καθένας στο δικό του σχέδιο” παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κος Ανδρουλάκης, ψέγοντας επίσης την κυβέρνηση για το ότι “δεν έκανε καμία προσπάθεια παρέμβασης υπέρ των ελληνικών συμφερόντων” στην προσπάθεια του Γιούνκερ να εξασφαλίσει 315 δις για αναπτυξιακούς σκοπούς.


σχετικα αρθρα