ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφιέρωμα στο Πυροβολικό που γιορτάζει, σκορπώντας τον τρόμο απέναντι (φωτό)

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2014, 13:51 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2014, 14:54
Αφιέρωμα στο Πυροβολικό που γιορτάζει, σκορπώντας τον τρόμο απέναντι (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού που είναι η αγία Βαρβάρα, φύλακας- άγγελος όλων όσων καλούνται καθημερινά να εκτοξεύουν «φωτιά και ατσάλι» στα πλαίσια της εκπαίδευσης και της απόκτησης εμπειρίας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού που είναι η αγία Βαρβάρα, φύλακας- άγγελος όλων όσων καλούνται καθημερινά να εκτοξεύουν «φωτιά και ατσάλι» στα πλαίσια της εκπαίδευσης και της απόκτησης εμπειρίας. Το τελευταίο διάστημα το Αιγαίο και όχι μόνο, ανατινάχτηκε από τις βολές οι οποίες έγιναν στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υποστεί τεράστια ζημιά εάν τολμήσει να κινηθεί εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα σε πολλά ακριτικά νησιά κατέδειξαν ότι τα πληρώματα που βρίσκονται εκεί , χειρίζονται άριστα  τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουμε και η ευστοχία τους είναι εντυπωσιακή.

 Συγκεκριμένα το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου , πραγματοποιήθηκαν βολές πυροβολικού και βολές αντιαεροπορικών όπλων, από προσωπικό μονάδων της Περιοχής Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής που βρίσκεται στη Χίο. Φωτιά και ατσάλι  «έβρεξε» και στη Σάμο από την 79 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Εκπαιδευτικές βολές των Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM – 70, διεξήχθησαν και στο Πεδίο Βολής «ΠΕΤΡΩΤΩΝ», στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Λίγες μέρες πριν ανατινάχθηκε και η θάλασσα αλλά και το βουνό στο πεδίο βολής της Ρόδου ,όπου πραγματοποιήθηκε άσκηση την οποία παρακολούθησε εντυπωσιασμένος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.

Σε όλες τις εκπαιδευτικές ασκήσεις διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων που φυλούν τις «Θερμοπύλες».

 Ο επίσημος εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας κορυφώθηκαν στη σχολή Πυροβολικού που εδρεύει στη Νέα Πέραμο.

Γ. Κοκ.