current views are: 3

4 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:49

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση βιώνει μια πολιτική ταπείνωση»

Μήνυμα προς την τρόικα έστειλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά του εκπροσώπου του κ. Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. 

Δημοσίευση 11:49’
αρθρο-newpost

Μήνυμα προς την τρόικα έστειλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά του εκπροσώπου του κ. Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Μήνυμα προς την τρόικα έστειλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά του εκπροσώπου του κ. Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. «Δεν λαμβάνουμε μόνο μηνύματα, στέλνουμε και εμείς είπε χαρακτηριστικά» ο κ. Σκουρλέτης. 

Αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξανασκεφτεί όταν θα ξαναμιλήσει για έξοδο από τα μνημόνια επισημαίνοντας ότι η ατζέντα ήταν γνωστή από μέρους της τρόικας» ενώ κάλεσε τον κ. Σαμαρά να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του. 

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολιτική ταπείνωση της κυβέρνησης.  «Η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, βιώνει μια πολιτική ταπείνωση». 

Επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος είναι να πάει η χώρα σε εκλογές ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται στον αέρα και κανένας δεν έχει ενημερωθεί για το αν θα υπάρχουν νέα μέτρα ή όχι. 

Μιλώντας για την υπόθεση Ρωμανού ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην μόρφωση βάσει του Συντάγματος. Μάλιστα όπως είπε «η τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι παράκαμψη του δικαίου που έχει ο Ρωμανός για να συμμετέχει στην εκπαίδευση» ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι στις 6 του μηνός επέτειο που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια αφού όπως εξήγησε η κυβέρνηση κατά καιρούς έχει επενδύσει σε ένα σκηνικό έντασης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «τρομοκρατία και μπαχαλάκηδες».

«Η κυβέρνηση φλερτάρει με ένα σκηνικό έντασης με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού, το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι προσεκτική στις κινήσεις της προκειμένου να μην πυροδοτηθούν ακραίες καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τους 180 βουλευτές, ο κ. Σκουρλέτης έκανε ξανά λόγο για αποστασία από την στιγμή που η ΝΔ διαρρέει ότι έχει βρει τους 180. 

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εναντίον του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα και της κυρίας Κανέλλη λέγοντας ότι οι δηλώσεις τους δείχνουν ότι «το κόμμα αυτό δεν έχει καταλάβει τι συντελείται τα τελευταία χρόνια σε αυτή την χώρα και ότι για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας μάλιστα με σκωπτικότητα τη δήλωση του Γ.Γ.του ΚΚΕ ότι δεν θα δοθεί ούτε μία μέρα χάριτος σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «επιτέλους θα κάνουν αυτά που δεν έκαναν στις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα μνημόνια».


σχετικα αρθρα