Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τζαννετάτος- Πάνος Ρασσιάς

Με μια ξεκάθαρη φράση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκλεισε κάθε σενάριο για πρόωρες εκλογές. Λίγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε μια δήλωση η οποία ερμηνέυτηκε ως προάγγελος μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Κύκλοι ωστόσο της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν πως σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας μέχρι το τέλος του χρόνου τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να επισπευθεί η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

«Θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ή θα ανακοπεί από πρόωρες εκλογες;» ρώτησαν τον κ. Σαμαρα οι δημοσιογράφοι, με αφορμή την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. 
 
«Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εγώ δεν έχω", ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.
 
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Προκόπης Παυλόπουλος, η κατάθεση των προτάσεων της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα γίνει πριν από τις γιορτές.  
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στα μέλη της Επιτροπής πως «θα ήταν κρίμα όταν ξέρουμε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία, να χαθεί η συγκυρία. Η επόμενη ευκαιρία είναι το 2021. Όποιος πάρει την ευθύνη να μην τελειώσει τον κοινοβουλευτικό βιο της η κυβέρνηση, παίρνει και την ανάλογη ευθύνη".