Νέα δημοσκόπηση της Αlco δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 2,1 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στην χώρα.

Η δημοσκόπηση έγινε για το "Πρώτο Θέμα"και σύμφωνα με τα στοιχεία της Alco, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά δεν πιάνουν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το κόμμα της κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 1,7% και του κ. Κουβέλη 2,3%.

Αξιοσημείωτο είναι για άλλη μια αφορά το μικρό ποσοστό που συγκεντρώνουν μαζί τα δύο κόμματα εξουσίας, που φτάνει το 40,9%, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση του δικομματισμού.

Φθορές παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα, ωστόσο δεν φαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να τις καρπωθεί.

Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μόλις που ξεπερνά το 51%, ενώ δείχνει να χάνει ψηφοφόρους προς όλες τις κατευθύνσεις. Στη ΝΔ η συσπείρωση φτάνει το 61,3% με περιορισμένες απώλειες προς ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.

Σε ερώτηση εάν συμφωνούν με τα φαινόμενα βίαιης αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα πολιτικών το 56% απαντά ότι διαφωνεί, ενώ το 40% απαντά ότι συμφωνεί.