Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή και την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, στη Γενεύη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τρόικα, δήλωσε πως «δεν μπορεί άλλο να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την παραγωγική βάση, λεηλατούν την κοινωνική συνοχή».

Αντιθέτως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η τρόικα έπρεπε να λογοδοτήσει, διότι ζήτησε και επέβαλε μέτρα που είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα, πέρα και έξω από τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο.

Απευθυνόμενος στους δανειστές της Ελλάδας και την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Έρχεται η στιγμή που τόσο η τρόικα, όσο και οι κυβερνήσεις που επέβαλαν αυτά τα μέτρα, θα λογοδοτήσουν, τόσο στον ελληνικό λαό, όσο όμως και στους λαούς της Ευρώπης, αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, που παρακολουθούν όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και πολύ σύντομα θα ζητήσουν λογαριασμό».

Σχετικά με τις συναντήσεις του στη Γενεύη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι συζήτησε με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, για τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα μέσα από το μνημόνιο, «μέτρα που είναι έξω από τις θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και από όλα όσα διεθνώς είναι αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις».

Επίσης, δήλωσε ότι κατέθεσε στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα.