Για τη συνταγματική αναθεώρηση μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος, Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ειδική μεταχείριση του πολιτικού προσωπικού.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «είχα προτεινει ήδη σε επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αρκεί η απλή αναθεώρηση του Συντάγματος για την κρίση, αλλά ένα νέο Σύνταγμα και αυτό είναι προσωπική μου άποψη. Χρειάζεται ένα συνολικό πολιτικό restart».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η πρόταση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση επαναφέρεται κάθε φορά προεκλογικά».

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε για το αρθρο 86 ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινο μήνυμα του πολιτικού συστήματος ώστε να μην συνεχιστεί η ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου».

«Συμφωνώ με τη θέση του κ. Παυλόπουλου» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι θέσεις της ΝΔ ανέκαθεν, αφού σε βιβλίο του οι απόψεις του συμφωνούν με τις δικές μας».

Τόνισε στη συνέχεια ότι «ο συνταγματολόγος δεν μπορεί να είναι απλά ιερέας του συνταγματικού δικαίου αλλά στρατιώτης του».

Ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε οτι «δεν είναι κακή ιδέα να διαφοροποιηθεί ο πολιτικός από τον ελεγκτή της παρανομίας των πολιτικών. Το θέμα είναι να μην υπάρχει ειδική παραγραφή για το πολιτικό προσωπικό. Να μην υπαρχει ειδική μεταχείριση των πολιτικών από τον απλό πολίτη».