Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ισπανικό κόμμα Podemos εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Από την Γενεύη ο κ. Τσίπρας απείλησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και εταίρους» σημειώνει η κ. Βούλτεψη και προσθέτει: 

«Από την Φραγκφούρτη ο κ. Ντράγκι έστειλε το μήνυμα στον ίδιο και στους ακραίους Ισπανούς συμμάχους του από το Podemos: Αποκλείεται να χρηματοδοτηθούν κράτη από την ΕΚΤ, διότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλλαγή συνθηκών».

Όπως επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος «στη Γενεύη, ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να μην φύγουμε ποτέ από το μνημόνιο».

«Στη Φραγκφούρτη αποδείχθηκε πως όλα όσα ο ίδιος και τα στελέχη του εμφανίζουν ως «λύσεις» (ότι τάχατες η ΕΚΤ μπορεί να αναλάβει τα χρέη μας), είναι άθλια ψέματα, με μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση του ελληνικού λαού» προσθέτει και καταλήγει: 

«Σήμερα, όλοι κατάλαβαν πως στη Λίμνη του Κόμο, ο κ. Τσίπρας δεν έπεισε κανέναν. Και τελικά, αυτά που ο κ. Τσίπρας λέει βοηθάνε τη χώρα στις συζητήσεις με την τρόικα και την έξοδο από το μνημόνιο;»