Συνάντηση είχαν σήμερα στη Βουλή αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε δηλώσεις μετά τη διαβούλευση επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι δεν θα συμβάλλει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται καμία συναινετική λύση και επιμένει στην άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Οι δυο αντιπροσωπείες έκαναν ένα ακόμη βήμα για συνεργασία, καθώς, όπως είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, «έγινε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας. Συμφωνήσαμε σε αρκετά προγραμματικά σημεία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Ο διάλογος των δυο κομμάτων θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης των κ. κ. Τσίπρα και Κουβέλη.