Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών του κόμματός του και της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση, με την πολιτική της, καθίσταται επικίνδυνη και παραγωγός πολιτικής αστάθειας και, αν θέλετε, και αδυναμίας του ελληνικού λαού να επιβάλλει τα κυριαρχικά του δικαιώματα».

Αναπτύσσοντας τις θέσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση, υπογράμμισε ότι, έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση που συμπεριέλαβε την παρούσα συγκυρία αλλά και τις ανάγκες του άμεσου μέλλοντος. Τονίσαμε, από την πλευρά μας, πρόσθεσε, την κρισιμότητα της κατάστασης, σε μια περίοδο όπου συζητιούνται, εντός συγκεκριμένου μνημονιακού πλαισίου, βαθύτερα μέτρα που έρχονται να καθίσουν πάνω στο σβέρκο του ελληνικού λαού και να επιτείνουν την ύφεση, να επιτείνουν την αβεβαιότητα.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να γίνει τώρα, και το μοναδικό πράγμα πάνω στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Σαμαρά είναι η άμεση διενέργεια εκλογών πριν ακόμα από την προεδρική εκλογή. Υπενθύμισε στη συνέχεια τη θέση του κόμματός του ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα πρόσωπο που θα υποδειχθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τέλος, υπογράμμισε ο κ. Βίτσας, «τα σενάρια περί «εθνικής μνημονιακής συναίνεσης και συνεννόησης» δεν μας αφορούν. Αντίθετα, συνεχίζουν την ίδια πολιτική με εύκολα και ψεύτικα πολιτικά κόλπα, με τα οποία εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».