Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Τον φόβο τους  ότι η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης για την υπόθεση Ρωμανού  με σκοπό να το εκμεταλλευτεί πολιτικά  εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την άποψη αυτή εξέφρασε άλλωστε χθες επίσημα ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Πάνος Σκουρλέτης  θέτοντας το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο την υπόθεση του Νίκου  Ρωμανού γνωρίζοντας ότι με αφορμή αυτό το θέμα   ενδέχεται να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια στις εκδηλώσεις για την δολοφονία Γρηγορόπουλου. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι  επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στον τοίχο δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί από τα προβλήματα της βάζοντας στο κάδρο την υπόθεση Ρωμανού προκειμένου να την  εκμεταλλευτεί πολιτικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή  με την  τρομοκρατία. « Η τακτική της κυβέρνησης είναι γνωστή λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Όταν βρίσκεται στα δύσκολα επιτίθεται στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και  κατηγορεί τα στελέχη μας. Αυτή την φορά έχει ένα λόγο παραπάνω για να δημιουργήσει κλίμα κρίσης. Θέλει να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και άρα θα έπρεπε να στηριχτεί γιατί αλλιώς οι Ευρωπαίοι εταίροι θα αντιμετωπίσουν  το χάος. 

«Το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο» επεσήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης. Η κυβέρνηση κατά καιρούς έχει επενδύσει σε ένα σκηνικό έντασης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «τρομοκρατία και μπαχαλάκηδες» ας ελπίσουμε ότι δεν θα θελήσει να κάνει  το ίδιο και αυτή τη φορά. 

Θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι προσεκτική στις κινήσεις της προκειμένου να μην πυροδοτηθούν ακραίες καταστάσεις επεσήμανε ακόμα ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το τριήμερο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού εκατοντάδες πολίτες θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις   για την  επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Μιλώντας για την ουσία της υπόθεσης τόνισε «ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην μόρφωση βάσει του Συντάγματος και πρόσθεσε ότι  η τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι παράκαμψη του δικαίου που έχει ο Νίκος Ρωμανός για να συμμετέχει στην εκπαίδευση».