«Δεν θα λύσουν τίποτα οι εκλογές, είτε γίνουν τον Γενάρη, είτε γίνουν τον Μάρτιο, είτε αν υπάρξει συμφωνία και γίνουν το Μάϊο», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Για να υπάρξει ένα βήμα μπροστά, χρειάζεται συνολική αλλαγή αρνητικών συσχετισμών» πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο γγ του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι «το εργατικό κίνημα εδώ και τώρα να ανασυγκροτηθεί, να οργανώσει τον αγώνα και την απεργία του. Μόνο αν προκύψει μια διακυβέρνηση με εκλογές και ταυτόχρονη κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, θα αλλάξει η κοινωνία».

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα και την συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είπε ότι «η συμπεριφορά και η στάση της τουρκικής αστικής τάξης και της ελληνικής αστικής τάξης, είναι παραδοσιακά σχέσεις πότε αγάπης και πότε μίσους. Εκεί που συνυπάρχει η πρόθεση για συνεργασία, εκεί αναπτύσσονται και οι πιο οξυμένοι ανταγωνισμοί» και προσέθεσε:

«Απ’ αυτή την άποψη θέλουμε να πούμε ότι η σημερινή επίσκεψη γίνεται υπό το φόντο μεγάλων ανταγωνισμών διεθνών μονοπωλιακών ομίλων, ανταγωνισμών ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία για τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, για τους υδρογονάνθρακες, αλλά και για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας, πετρελαίων και φυσικού αερίου».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στην περιοχή και επισήμανε ότι «δεν αποτελεί καμία εγγύηση η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ» τονίζοντας ότι «αντιθέτως, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και για τα κυριαρχικά δικαιώματα και για τα ζητήματα της ΑΟΖ, αλλά και προβλήματα για τα ζητήματα της υπεράσπισης του ορυκτού πλούτου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, γιατί έτσι μένουν ανοιχτές οι διεκδικήσεις για γκρίζες ζώνες της Τουρκίας».

Παράλληλα, επισήμανε την επιδείνωση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, «με το προετοιμαζόμενο σχέδιο Ανάν και τις πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την ελληνική κυβέρνηση εκ μέρους της τουρκικής αστικής τάξης».

«Καλούμε τον λαό, όλες τις λαϊκές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να αναπτύξουν τη λαϊκή πάλη, ενάντια στη δέσμευση από οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να μην μπουν και να μην οργανώνουν την πάλη τους κάτω από ξένες σημαίες, για τα συμφέροντα δυνάμεων που δεν αφορούν ούτε υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τις ελευθερίες του λαού μας» κατέληξε ο γγ του ΚΚΕ.