Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2015». 

Μιλώντας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης. Μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή προδιέγραψε ότι εθνική συνεννόηση, χωρίς αποδοχή λαθών και αποχώρηση παλαιών κομμάτων και στελεχών, δεν μπορεί να υπάρξει. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βολουδάκης έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορούν να γίνουν άλλες υποχωρήσεις.  «Η ακαμψία των εταίρων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» είπε, και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω υποχωρήσεις απέναντι σε αυτές καθώς ήδη η τρόικα διαψεύστηκε στις εκτιμήσεις της. 

Λαμβάνοντας τον λόγο η κυρία Μπακογιάνη είπε ζήτησε εθνικό μέτωπο για την προστασία της ομαλότητας. 

«Ευθύνη απ' όλους και εθνικό μέτωπο για την προστασία της ομαλότητας ενόψει της επώδυνης μετάβασης στη μεταμνημονιακή εποχή» ζήτησε  η Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας πως, ακόμα και αν η αντιπολίτευση απορρίψει τη συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, «αυτή η Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευτών εκείνων, που αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους προς τις νέες γενιές».

Για μια νέα αρχή με κυβέρνηση προοδευτικών αριστερών δυνάμεων έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Θεόδωρος Παραστατίδης. 

«Να είστε βέβαιοι πως όταν έρθει η στιγμή, όλος ο κόσμος θα αντιδράσει δείχνοντας τις προθέσεις του. Ο λαός αυτός δικαιούται να κάνει μια νέα αρχή. Και θα την κάνει δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση.

Ως «κούφια» και «κάλπικη» ανέφερε την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Αυτή η αντιπαράθεση είναι κούφια, κάλπικη, γιατί είναι μια αντιπαράθεση σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα. Στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα υπάρχει σύμπτωση θέσεων» ανέφερε ο κ. Χαλβατζής. 

«Κοινωνική ειρήνη» και «διαφωνίες που δεν αποβαίνουν σε βάρος αυτής της πόλης και αυτής της χώρας» ζήτησε, στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2015 στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ασφάλειας της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας ως παλλαϊκό αίτημα, ο κ. Κικίλιας επικαλέστηκε τις «μεγάλες προσπάθειες» που έχει καταβάλλει για έναν ειλικρινή διάλογο με όλους, «ακόμα και με όσους έχουν διαφορετική άποψη και τη λένε έντονα».